Welke tennisschoen / zool heb ik nodig voor welke ondergrond?

Tennis wordt gespeeld op verschillende ondergronden, daarom worden er tennisschoenen gemaakt met verschillende soorten buitenzolen. Hieronder leggen we uit welke soorten buitenzolen het beste geschikt zijn voor jou.

All Court / Outdoor
De naam zegt het eigenlijk al, de ‘all court’ zolen zijn geschikt voor alle ondergronden (enige uitzondering daarop is natte grasbanen). K-Swiss gebruikt de naam ‘outdoor’ voor schoenen met eenzelfde buitenzool. De meeste All Court buitenzolen zijn duurzaam en hebben een visgraat patroon erin verwerkt, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het profiel is over het algemeen iets minder diep dan een Gravel/HB of Omni schoen, dit maakt de All Court schoenen uitermate geschikt voor hardcourt banen. Daarnaast blijft er weinig gravel aan deze zolen plakken.

Ben je op zoek naar een paar schoenen waar je op alle ondergronden mee overweg kan, dan raden we je de All Court / Outdoor tennisschoenen aan.

Beste geschikt voor: Hardcourt
Ook heel goed geschikt voor: Alle andere ondergronden (behalve grasbanen)

Outdoor Zool

All Court / Outdoor Zool

Omni
Tennisschoenen met een Omni zool hebben een wat dieper, grof profiel met nopjes en visgraat welke wat verder uit elkaar liggen dan een All Court profiel. Dit profiel zorgt voor uitermate veel grip en geeft de minste kans op uitglijden. De Omni schoenen zijn geschikt voor alle soorten ondergronden (enige uitzondering daarop is carpet/tapijt vloeren).

Ben je op zoek naar een paar schoenen met veel grip waar je op alle ondergronden mee overweg kan, dan raden we je de Omni tennisschoenen aan.

Beste geschikt voor: Smashcourt, Omnicourt, (Kunst)gras, Gravel
Ook heel goed geschikt voor: Alle andere ondergronden (behalve carpet/tapijt)

Omni Zool

Omni Zool

Gravel (Clay) / HB (Herringbone)
Tennisschoenen met een Gravel zool zijn voorzien van een diep visgraat profiel over de gehele buitenzool. K-Swiss gebruikt de naam ‘HB’ voor de schoenen met eenzelfde buitenzool. Het visgraat profiel ligt op de zool, niet erin zoals bij de All Court of Omni Schoenen. Dit profiel is uitermate geschikt om te gebruiken op gravelbanen, maar kan ook prima gebruikt worden op andere ondergronden. Omdat het visgraat profiel over de gehele zool is toegepast wordt je gewicht evenredig verdeeld zodat je soepel naar de bal kan glijden over het gravel. De meeste gravel zolen voorzien in een goede stabiliteit in zijwaartse bewegingen wat van groot belang is in baseline rallies, veel voorkomend op gravelbanen.

Ben je op zoek naar een paar schoenen met veel grip en speel je veel op gravelbanen, dan raden we je de Gravel (Clay) / HB (Herringbone) tennisschoenen aan.

Beste geschikt voor: Gravel
Ook heel goed geschikt voor: Smashcourt, Kunstgras

Gravel Zool

Gravel (Clay) / HB Zool